AlphenCC – Boos op de VOA – Ondernemersvereniging past goed in Alphen Business Center

Door Adrie den Hertog ~ 13 juni 2012. Opgeslagen onder: Alphen Business Center, Zin In Ondernemen.

Alphen CC 13 juni 2012 Boos op VOA – ondernemershuis past goed in Alphen Business Center (PDF)

en de online versie

Mijn reactie op artikel

Dit is het artikel zoals AlphenCC dit vandaag plaatste met de reactie van VOA-voorzitter John Vermeer erbij.

Mijn reactie is deze; Ik ben niet “boos” en voel me ook niet “gepasseerd” zoals de online versie van dit artikel vermeld.

Toen de VOA met haar plannen kwam tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in 2011 was ik al bezig het ontwikkelen van Zin In Ondernemen. Kort daarna werd een eerste peiling gedaan onder de leden en heb ik als reactie een uitgebreide mail gestuurd aan het bestuur van de VOA met mijn protest dat de vereniging dit ging doen terwijl ik dit als ondernemer ook al deed. Op deze mail heb ik nooit een reactie gekregen en het was duidelijk dat de ontwikkeling door de VOA gewoon doorging. In mei 2011 werd ik benaderd door Krol of ik mijn plannen in het Alphen Business Center zou willen gaan uitvoeren. Uiteindelijk ben ik in november 2011 met Zin In Ondernemen van start gegaan.

Begin dit jaar kreeg ik een delegatie van het VOA-bestuur op bezoek om te vragen of ik interesse had om het flexibel werken in het Ondernemershuis te gaan exploiteren. Wat mij betreft waren ze daar een half jaar te laat mee en dat heb ik ze ook gezegd. In Alphen Business Center krijg ik de kans mijn nieuwe bedrijf geleidelijk aan op te bouwen, dat zou de VOA mij niet kunnen bieden.

Ik heb er geen vertrouwen in dat het ondernemershuis rendabel te krijgen is. Als ondernemer zou ik daar op een dergelijke A-locatie een forse huurprijs (800 euro per m2) moeten gaan betalen waarbij het de grote vraag is of dat wel terug te verdienen valt. Het aantal geplande flexibele werkplekken (42) is fors. Vanuit andere projecten met flexibele werkplekken en mijn eigen ervaring weet ik dat dit een heel lastig onderdeel is. Mensen kiezen gemakkelijker voor gratis werkplekken zoals in cafe’s met wifi of thuiswerken dan dat ze een betaalde werkplek kiezen.

Inmiddels heb ik ook begrepen dat de VOA een subsidie van 30.000 euro per jaar aangevraagd heeft. De VOA heeft zich tot nu prima kunnen bedruipen met de contributie en sponsoring. Het lijkt nu toch op dat ze daarmee via een omweg een korting op de huur krijgen.

En dit is het dan voor nu, ik heb het aan de kaak willen stellen en wellicht wat mensen aan het denken gezet. Nu eerst een weekje vakantie en dan weer met veel “Zin In Ondernemen” aan de slag.

Groeten
Adrie

1 Reactie op AlphenCC – Boos op de VOA – Ondernemersvereniging past goed in Alphen Business Center

  1. Tonny van der Putten

    Beste Adrie,

    de VOA is de grootste ondernemersvereniging van Nederland. Al jaren. Wat komt dit hele verhaal dan vreemd over. We buitelen in Nederland op dit moment – terecht- over elkaar heen als het gaat om geld dat onnodig of incorrect wordt gebruikt. Subsidie voor dit VOA huis terwijl er genoeg alternatieven zijn en bovendien de behoefte aan meer ruimte discutabel is, hoort daar ook bij. In mijn portemonnee is het nog altijd: wat ik niet heb, kan ik niet uitgeven. Het zou de VOA sieren dat uitgangspunt in deze krimpende economische tijd ook te hanteren.

Laat een reactie achter